گروه سیستمهای اطلاعات و علوم داده
معرفی
دانش و فناوریهای مبتنی بر سیستمهای اطلاعات و علوم داده به سرعت در دنیا در حال گسترش است و رسیدن به مرزهای دانش و فناوری در این موضوع میتواند به برتری استراتژیک کشور در حوزههای علمی، اقتصادی و امنیتی بیانجامد. در این راستا، "گروه سیستمهای اطلاعات و علوم داده شریف" به عنوان زیر مجموعهای از پژوهشکده جامع علوم و فناوریهای همگرا به منظور ایجاد تمرکز، همافزایی و بهرهگیری از استعدادهای برتر در حوزههای مرتبط، با مشارکت اعضای هیأت علمی از دانشکدههای مهندسی برق، علوم ریاضی و مهندسی کامپیوتر تأسیس گردیده است. این گروه در نظر دارد با جذب دیگر پژوهشگران داخل و خارج از دانشگاه، از طریق پژوهش بنیادی و کاربردی و رسیدن به مرزهای علم و فناوری در حوزه سیستمهای اطلاعات و علوم داده، از یک سو توجه سیاستگذاران کشور را برای سرمایهگذاری پژوهشی در این حوزه جلب نماید و از سوی دیگر، با ایجاد ارتباط با مؤسسات علمی، پژوهشی و صنعتی داخل و خارج از کشور، از تخصص دانشمندان و فناوران مرتبط برای پیشبرد اهداف گروه بهره گیرد.
به دنبال چه اهدافی هستیم:
-
ایجاد زیرساخت علمی و فناورانه بومی، دانشی و سیستمی (از جنبههای نظری، نرمافزاری و سختافزاری) لازم در حوزههای سیستمهای اطلاعات و علوم داده، از طریق پژوهش در مبانی علمی و تسلط بر آخرین دستاوردهای فناوری در این حوزه و توسعه این دانش و فناوریها با تأکید بر پژوهشهای میان رشتهای
-
توسعه مبانی نظری، راهحلها، الگوریتمها، فناوریها و زیرساختهای لازم برای تحلیل گسترهای از انواع اطلاعات و داده از نگاه تحلیل سیستمی
-
توسعه نرمافزارهای نوین و تجهیزات سختافزاری مرتبط در کنار ارائه نوآوریهای علمی و فناورانه با ارائه نتایج پژوهشی اثرگذار و ثبت پتنت در سطح جهانی
-
توانمندسازی افراد و توسعه گروههای متخصص در زمینههای متنوع مربوط با این حوزه با بهرهگیری از توان پژوهشی موجود در دانشکدههای حامی و دیگر بخشهای دانشگاه، و ایجاد بستر دانشی و فناورانه لازم به منظور تسهیل ورود به شتابدهندهها و استارتآپهای این حوزه.
-
توسعه ارتباطات و همکاریهای داخلی و بینالمللی از طریق برگزاری رویدادهای آموزشی، پژوهشی و ترویجی در این حوزه، با هدف برندسازی در سطح ملی، منطقهای و جهانی
-
ارائه خدمات تخصصی از جمله مشاوره در این حوزه
نقاط قوت
-
گروه سیستمهای اطلاعات و علوم داده زیرمجموعهای از دانشگاه صنعتی شریف است که به عنوان یکی از قطبهای اصلی حوزه پژوهش و فناوری در زمینههای مهندسی و علوم پایه در کشور شناخته شده است.
-
ارتباط تنگاتنگ و منسجم این گروه با چهار زیرمجموعه دیگر پژوهشکده جامع علوم و فناوریهای همگرا، شامل علوم و فناوریهای زیستی، نانو، کوانتوم و شناختی.
-
امکان دسترسی به سیستمهای پردازش داده با سرعت بالا در دانشگاه.
-
بهرهمندی از ارتباط تنگاتنگ با همکاران و منابع دانشکدههای مختلف مهندسی و علوم پایه و دیگر مراکز و پژوهشکدههای دانشگاه صنعتی شریف در حوزه علوم داده.
-
بهرهمندی از تجارب و ارتباطات بینالمللی منسجم دانشگاه صنعتی شریف در حوزه سیستمهای اطلاعات و علوم داده با دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی رده اول دنیا و امکان استفاده از این ارتباطات برای تعریف و ارائه پژوهشهای بنیادین و کاربردی در حوزههای مختلف مرتبط با علوم داده.
-
بهرهمندی از دستاوردهای پژوهشهای مرتبط که با نهادهایی از جمله معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت خانههای نیرو، ارتباطات و فناوری اطلاعات، بهداشت درمان و آموزش پزشکی و سایر نهادهای مرتبط.